دعای حضرت بهاءالله در سراسر کلیسای تاریخی طنین انداخت

۱۰ مهر ۱۳۹۴
پروفسور لاسه توریسون، در وسط تصویر با آهنگ سازان دیگر اروپایی مشغول به صحبت است، در کلیسای کریپیل گیت سنت جایلز در لندن پس از اجرای قطعۀ هنری توسط خوانندگان بی بی سی، ٣٠ سپتامبر ۲٠۱۵.

لندن, انگلستان — کلیسای کریپِل گیت سنت جایلز در قلب شهر لندن محلی است که که شاهد ستایش و نیایش خدا در بیش از هزار سال پیش بوده است.

حال بیانات حضرت بهاءالله به سرودهای ستایشی اضافه گشته است که طی قرون متمادی در چنین عبادت‌گاه خاصی طنین انداخته بود. این یکی از کلیساهای معدود قرون وسطی می‌باشد که هنوز در لندن پا برجاست.

مناجاتی که به قلم مؤسس دیانت بهائی نازل شده و توسط لاسه توریسون (Lasse Thoresen)، آهنگ ساز نروژی با موسیقی تنظیم و اجرا گشته، قطعه ای بود که برنامۀ هنری را آغاز کرد – برنامه‌ای که بهترین آهنگسازی سرایندگان معاصر اروپا را به نمایش گذارده و در روز چهارشنبه ٣٠ سپتامبر توسط گروه آواز معروف، خوانندگان بی بی سی، اجراء شد.

این آهنگ ساز که بعد از تفکرو تعمق به فرح و سکون زائدالوصفی دست یافت، با الهام گرفتن از مناجات مزبور به نوشتن قطعه ای به نام "مون دیو، مون ادورِ" [الها معبودا] پرداخت.

آهنگ ساز نروژی لاسه توریسون در کلیسای کریپیل گیت سنت جایلز در لندن، پیش از اجراء قطعۀ هنری خود مبنی بر دعایی از حضرت بهاءالله "الها معبودا ملکا مقصودا"، ٣۰ سپتامبر ۲٠۱۵. نمایش اسلاید
۳ تصاویر

آهنگ ساز نروژی لاسه توریسون در کلیسای کریپیل گیت سنت جایلز در لندن، پیش از اجراء قطعۀ هنری خود مبنی بر دعایی از حضرت بهاءالله "الها معبودا ملکا مقصودا"، ٣۰ سپتامبر ۲٠۱۵.

پروفسور توریسون گفت، "من شاید به مدت ۱۵ دقیقه به حالت تحیّر نشسته بودم و در خاتمه، فورأ به طرف پیانو رفته و چند آکورد را امتحانی نواختم به این نیت که بتوانم همان جوّ را مجددأ بوجود بیاورم."

او سپس به دنبال پیدا کردن چند آیه از آثار مقدس بهائی رفت تا بتواند آن احساساتی را که تجربه نموده منعکس سازد.

"دعایی را از حضرت بهاءالله پیدا کردم که اینطور آغاز می‌شود: ’الها معبودا ملکا مقصودا، بچه لسان ترا شکر نمایم؟ ‘و زمانیکه در حال تنظیم آهنگ بودم، به نظر می‌رسید هارمونی موسیقی آن به فرانسوی شباهت زیادی داشته باشد. به همین دلیل به دنبال ترجمۀ فرانسوی این آیه رفتم."

این آهنگ قسمتی از آثار هنری بزرگی بود که پروفسور توریسون با همایت و تأمین فستیوال بین المللی موسیقی بیرگینبه تنظیم و به ساختن آن پرداخت. هر یک از این قطعات هنری از آوازهایی که در سراسر قاره اجراء شده بود، انتخاب گشتند. علاوه بر پروفسور توریسون، هشت آهنگ ساز دیگر از پنج کشور مختلف انتخاب گشتند.

وی گفت "خوانندگان بی بی سی از بهترین گروههای موسیقی اروپا به شمار می‌روند و این یک افتخار است که [این قطعات] توسط آنها اجرا می‌شود و ضمنأ اینکه آثار هنری توسط بی بی سی پخش می‌گردد".

پروفسور توریسون در سال ۱۹۴۹ در شهر اسلو متولد گشت و اولین قطعۀ موسیقی خود را در سن ۱۶ سالگی ساخت. با پیشرفت در رشته‌اش او بعنوان پروفسور در آکادمی ملّی موسیقی در نروژ مشغول بکار شد. آثار هنری ایشان شهرتی بی اندازه در نروژ و سراسر دنیا دارد.

بسیاری از دیگر آثارهنری این آهنگ ساز ازمتون بهایی الهام گرفته است.

پروفسور توریسون اظهار داشت:"وقتی آهنگ می‌سازم از این آثار بسیار الهام می‌گیرم – بخصوص قسمتهایی که به خلاقیت مربوط می‌شود".

در می ۲٠٠۱، قطعۀ موسیقی و آواز همراه با گفتار پروفسور توریسون به نام تراسهای نور به مناسبت افتتاح باغهای پلکانی پیرامون اماکن مقدسۀ بهائی در کوه کرمل، حیفا اسرائیل، اجرا شد.